Vesthimmerlands Musikforening sæson 2023 - 24

Her røber vi lidt om den kommende sæson. Hvilke programmer, de forskellige ensembler vil komme med, kender vi endnu ikke, men vi kan da give en kort præsentation af dem alle.

Alle arrangementer afholdes på søndage.

24. september
1. oktober
12. november
21. januar
3. marts
Ensemble Mutatis
Svaneborg Kardyb
Kasia Bis Christiansen og Julian Rasmussen (violin/klaver)
Randers Kammerorkester
Side by Side (kor)

Ensemble MutatisEnsemble Mutatis er et klassisk kammerensemble i konstant bevægelse. Ensemblet består af 10 entusiastiske musikere, som alle har en solistisk uddannelse, og som ved siden af deres deltagelse i ensemblet er veletablerede på fremtrædende poster i danske og svenske orkestre. Ensemblet blev til på initiativ fra klarinettisten Nanna Wendelboe ud fra et ønske om at kunne præsentere den kammermusik, som er skrevet for blandet større besætning med blæsere og strygere. Ensemblet har taget navnet “Mutatis” – mutare: at forandre – fordi de ønsker at illustrere ensemblets mangfoldighed. Med en strygekvintet og en blæserkvintet er Ensemble Mutatis i stand til at præsentere den klassiske verdens mangfoldighed af kammermusik spændende fra midten af 1700-tallet frem til nutiden.

Ensemblet debuterede ved Schubertiaden i Roskilde i 2012 og har siden da spillet mellem 6-8 koncerter om året rundt om i Danmark, Sverige og Tyskland. Siden deres debut ved Schubertiaden i 2012 har ensemblet haft fast samarbejde med Schubertselskabet, i hvis regi ensemblets Winterreise festival blev opført i efteråret 2018. I 2017 udgav ensemblet deres første CD med navnet "Viva la France". Til ensemblets jubilæums sæson har Bo Holten skrevet et værk ”Symfoni for 10” dedikeret til ensemblet. Værket, skrevet til de 10 musikere, er planlagt at skulle indspilles i løbet af 2023. Inspireret af andre ensembler rundt om i Europa, herunder Ensemble Mini og Natalia Ensemble, har Mutatis udvidet sit kernerepertoire med transskriptioner af de helt store orkesterværker udført for mindre ensemble. Med udgangspunkt i Ian Farringtons arrangement af Mahlers 1. og 4. symfoni har ensemblet givet flere koncerter i de nordiske lande i løbet af de seneste sæsoner.

______


Svaneborg Kardyb

Nikolaj Svaneborg – Wurlitzer, Juno, piano og Jonas Kardyb – trommer, percussion

Årets Nye Danske Jazznavn (2019): Svaneborg Kardyb - Knob
Årets Danske Jazzkomponist (2019): Nikolaj Svaneborg og Jonas Kardyb for Svaneborg Kardyb - Knob

Den 11.02.2020 kunne man i Kristeligt Dagblad læse en anmeldelse af Sune Anderberg, hvoraf følgende gengives:

Ung dansk jazzduo er riffbaseret, repetitiv og retroknasende lounge

I den landsdækkende Vinterjazzfestivals åbningsweekend viste duoen Svaneborg Kardyb, hvorfor den har taget jazzmiljøet med storm

Duoens sans for fængende melodier er ikke til at komme uden om. Det samme gælder tilstedeværelsen på scenen; her var ingen kølig distance til musikken, men kropslig, smilende indlevelse i selv de enkleste af frembringelserne.

Svaneborg Kardyb optegner på imponerende fuldendt vis en af de mest frodige positioner i dansk jazz i dag. Hør dem, mens de stadig er på vej frem med gnistrende øjne –

______


Kasia Bis Christiansen og Julian Rasmussen (violin/klaver)

Kasia Bis Christiansen er konservatorieuddannedt violinist og PO organist. Hun er en aktiv musiker, som spiller i mange forskellige sammenhænge, og har blandt andet spillet i symfoniorkester i Polen, USA, Tyskland, og Danmark.

Til hverdag er hun ansat som musiker/organist ved Haubro, Vognsild og Gislum kirker. Kasia Bis Christiansen er født i Polen, men har boet 15 år i Danmark.

Julian Rasmussen er født i 1978 på Færøerne. Uddannet kirkemusiker, kor- og ensembleleder på Det Jyske Musikkonservatorium 2013, men har også en del rytmisk erfaring. Har arbejdet som organist i kirker både på Færøerne og i Nordjylland. Ansat ved Nibe-Vokslev kirker siden februar 2014.

______


Randers Kammerorkester

Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester.

Orkestret spiller hvert år omkring 110 koncerter, der tæller orkester- og kammerkoncerter i Randers og det øvrige Danmark, slotskoncerter, skolekoncerter, børnekoncerter og operaforestillinger.

Gennem mange år har Randers Kammerorkesters dygtige musikere besøgt vor musikforening med et varieret udvalg af klassisk musik.

______


Side by Side

Side by Side er et 4 - stemmigt blandet kor, ca. 25 til 35 medlemmer med et ungt spændende og varieret repertoire.

Genren er primært rytmisk- præget af tradition og nyskabelse, samt ønsket om en stadig musikalsk udvikling.