Vesthimmerlands Musikforening sæson 2022 - 23

Her røber vi lidt om den kommende sæson. Hvilke programmer, de forskellige ensembler vil komme med, kender vi endnu ikke, men vi kan da give en kort præsentation af dem alle.

Alle arrangementer afholdes på søndage.

25. september
9. oktober
27. november
5. marts
26. marts
Michala Petri og Lars Hannibal - 30 års jubilæumskoncert
Eskær Trio - Piano, cello og violin
Duo Volmer & Silva - Piano & cello
EVE - Ungt aarhusiansk prisvindende kvindekor
Randers Kammerorkester

Michala Petri og Lars HannibalMichala Petri har gennem næsten 50 år sat sit præg på den danske musikscene og ikke mindst udvidet repertoiret for blokfløjten. Petri har til stadighed udviklet instrumentets rækkevidde, og i dag er blokfløjten ikke længere forbeholdt barokmusik, men ses hos Petri brugt i både klassiske og moderne kompositioner, de Danske Sange og i populærmusikken – ja, selv kinesisk musik har blokfløjtevirtuosen kastet sig over.

Siden sin debut som 11-årig i Tivolis Koncertsal har Michala Petri rejst kloden rundt med sit instrument og spillet talrige koncerter såvel som indspillet et væld af album. Michala Petri regnes i dag for verdens førende blokfløjtespiller, og hun har gennem tiden samarbejdet med nogle af musikkens helt store navne. Mere end 150 værker er skrevet specielt til hende, og hun har modtaget et væld af anerkendelser og priser, bla. den prestigefyldte Sonnings Musikpris. Derudover er hun af Dronning Margrethe udnævnt til Ridder af 1. grad.

Michala Petri og Lars Hannibal har spillet sammen i 25 år, og har spillet mere end 1500 koncerter verden over. Deres koncerter er uhøjtidelige og inddragende, og duoen guider sikkert publikum gennem de forskellige værker ved små introduktioner til hvert musikstykke.

Musikken er populære værker af den klassiske musiks mestre, heriblandt Händel, Bach, Nielsen, Vivaldi, Piazzolla, Grieg og mange flere. Petri og Hannibal har sammensat et smukt og virtuost program med et humoristisk glimt i øjet. Petri på blokfløjte, og Hannibal på guitar og lut.

Det er to sande virtuoser, og sammen får de publikum til at leve og ånde musikken.

______


Eskær Trio

Eskær Trioen udgøres af Julie Eskær, violin, Emilie Eskær, cello og Charlotte Thaning, klaver.

Eskær Trioen, som fejrede 25 års jubilæum i 2019, er et af Danmarks mest erfarne og kunstnerisk sammensmeltede kammerensembler og har gennem mere end 25 år haft en succésfuld koncertkarriere i ind-og udland.

Trioen er kendt for deres medrivende samspil og bevæger sig frit i hele triolitteraturen fra de ældste værker til nykompositioner tilegnet dem.

Trioen vandt i sin tid 1.pris i P2's Kammermusikkonkurrence samt 2.pris i Nordisk Kammermusikkonkurrence i 1996. Siden vandt de priser i flere internationale kammermusikkonkurrencer. De har haft en særdeles aktiv koncertvirksomhed og optrådt i de fleste europæiske lande, inkl. steder som det berømte Concertgebouw i Amsterdam samt Berlin og Paris. Trioen har desuden optrådt i flere andre verdensdele og var i 2018 på en stor turné i Kina.

I anledning af Beethovens 250 års jubilæum (2020) var trioen solister i Beethovens Triple-koncert flere gange, bl.a. med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Eskær Trioen har modtaget en lang række hædersbevisninger og legater som Spies Fondens Musikpris, Van Hauen Legatet og Gurli og Poul Madsens Legat. Trioen har desuden flere prisvindende cd-indspilninger bag sig, bl.a. Brahms’ samlede klavertrioer. Alle udgivelser har høstet internationale såvel som nationale anmelderroser og har vundet priser som P2 prisen for “Årets klassiske CD” og “Årets kammermusikudgivelse” samt en kåring som “CD of the month” i det internationale musikmagasin “The Strad”.

______

Duo Volmer & Silva

Duo Volmer & Silva består af pianisten Elle-Riin Volmer og cellisten Rebecca de Carvalho e Silva Fuglsig. Begge er uddannede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og det var også her, deres sammenspil indledtes i 2018. Igennem årene har duoen optrådt på diverse traditionelle såvel som utraditionelle klassiske scener i Danmark – for begge musikere er det en essentiel del af det at være klassisk musiker i dag at arbejde for at promovere musikkens aktualitet for et bredt publikum.

Estiske Elle-Riin Volmer har en bachelorgrad fra Estonian Academy of Music and Theatre og har siden studeret på kandidaten og i solistklassen på DJM i Aarhus. Igennem sin studietid har hun deltaget i diverse konkurrencer og festivaller i bl.a. Estland, Italien, Spanien, Tyskland og Danmark. Elle-Riin er særdeles aktiv som kammermusiker og er medlem af arrangørteamet på Aarhus Kammermusikfestival som finder sted hvert år i september.

Dansk-Brasilianske Rebecca C. S. Fuglsig debuterede i 2020 fra solistklassen på DJM. Rebecca er freelance-cellist og spiller regelmæssigt i de professionelle danske kammer- og symfoniorkestre. Desuden er hun medstifter af Ensemble Hermes, et ungt professionelt strygekollektiv med base i Aarhus, samt MusikSak, et socialt motiveret orkesterprogram i Aarhus V.

Duo Volmer & Silva kommer med følgende program:

R. Schumann
(1810 - 1856)
Fantasiestücke op. 73
J. Brahms
(1833 - 1897)
Sonata for cello og klaver no. 2 i F dur op. 99
P A U S E
Ralph Vaughan Williams
(1872 - 1958)
Six studies in English folksong
H. Villa-Lobos
(1887 - 1959)
Élégie for cello og klaver
Bohuslav Martinů
(1890 - 1959)
Sonata for cello og klaver no. 3, H. 340

______

EVE - Et ungt aarhusiansk prisvindende kvindekor

EVE er et ungt kvindekor fra Aarhus. Koret består på nuværende tidspunkt af 35 sangere i aldersgruppen 16 til 24 år. Sangerne er nuværende såvelsom tidligere elever fra Egaa Gymnasium, hvor koret er etableret, aspiranter optaget fra Junior EVE samt sangere optaget fra det øvrige Aarhus.

EVE arbejder både med klassisk, rytmisk og folkemusikalsk repertoire, men fortrinsvist a capella.

Koret optræder i både lokale, nationale og internationale sammenhænge. Her kan bl.a. nævnes koncerter og begivenheder på Egaa Gymnasium, kirkekoncerter, internationale korkonkurrencer, kulturbegivenheder, firma- og sportsevents, festivaller og i foråret 2018 også på landsdækkende tv i Danmark har talent på TV2 og på DRK.

EVE er kendt for et meget alsidigt og bredt repertoire. Koret synger sange fra hele verden og mange sprog deriblandt finsk, fransk, latin, lettisk, engelsk og dansk.

______


Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester.

Orkestret spiller hvert år omkring 110 koncerter, der tæller orkester- og kammerkoncerter i Randers og det øvrige Danmark, slotskoncerter, skolekoncerter, børnekoncerter og operaforestillinger.

Gennem mange år har Randers Kammerorkesters dygtige musikere besøgt vor musikforening med et varieret udvalg af klassisk musik.

Randers Kammerorkester kommer med følgende program:

Peter Warlock
(1894 - 1930)
Capriol Suite for strygere
Joseph Haydn
(1732 - 1809)
Menuet fra strygekvartet i d-mol op. 76 nr. 2
Maurice Ravel
(1875 - 1937)
Le Tombeau de Couperin arr. for blæserkvintet
P A U S E
Johannes Brahms
(1833 - 1897)
To ungarske danse arr. for decet
Bela Bartok
(1881 - 1945)
Rumænske danse arr. for blæserkvintet
Astor Piazzolla
(1921-1992)
Tango Ballet for strygere
Witold Lutoslawski
(1913 - 1994)
Danse præludier for nonet