Søndag den 24. september 2023 kl. 16.00 i Vesthimmerlands Musikhus ALFA.

Ensemble MutatisEnsemble Mutatis er et klassisk kammerensemble i konstant bevægelse. Ensemblet består af 10 entusiastiske musikere, som alle har en solistisk uddannelse, og som ved siden af deres deltagelse i ensemblet er veletablerede på fremtrædende poster i danske og svenske orkestre. Ensemblet blev til på initiativ fra klarinettisten Nanna Wendelboe ud fra et ønske om at kunne præsentere den kammermusik, som er skrevet for blandet større besætning med blæsere og strygere. Ensemblet har taget navnet “Mutatis” – mutare: at forandre – fordi de ønsker at illustrere ensemblets mangfoldighed. Med en strygekvintet og en blæserkvintet er Ensemble Mutatis i stand til at præsentere den klassiske verdens mangfoldighed af kammermusik spændende fra midten af 1700-tallet frem til nutiden.

Ensemblet debuterede ved Schubertiaden i Roskilde i 2012 og har siden da spillet mellem 6-8 koncerter om året rundt om i Danmark, Sverige og Tyskland. Siden deres debut ved Schubertiaden i 2012 har ensemblet haft fast samarbejde med Schubertselskabet, i hvis regi ensemblets Winterreise festival blev opført i efteråret 2018. I 2017 udgav ensemblet deres første CD med navnet "Viva la France". Til ensemblets jubilæums sæson har Bo Holten skrevet et værk ”Symfoni for 10” dedikeret til ensemblet. Værket, skrevet til de 10 musikere, er planlagt at skulle indspilles i løbet af 2023. Inspireret af andre ensembler rundt om i Europa, herunder Ensemble Mini og Natalia Ensemble, har Mutatis udvidet sit kernerepertoire med transskriptioner af de helt store orkesterværker udført for mindre ensemble. Med udgangspunkt i Ian Farringtons arrangement af Mahlers 1. og 4. symfoni har ensemblet givet flere koncerter i de nordiske lande i løbet af de seneste sæsoner.

Program:

Erwin Schulhoff
(1894 – 1942)
Trio
August Walter
(1821-1896)
Oktett i B-dur
P A U S E
Louis Spohr
(1784 – 1859)
Nonet

______

 
Det er muligt at købe billetter i forsalg.
For køb af billetter i løssalg: klik her.

Billetsalget vil også være åbent forud for forestillingen (ved indgangen).

Prisen for billetter i løssalg er kr. 150.- dog kr. 75.- for unge med gyldigt studiekort, og børn til og med 7. klasse har gratis adgang ifølge med voksne.